שלום רב. לאחרונה חזרתי לארץ משהות ממושכת בחו"ל ונאלצתי להתפטר מהאוטוקרוואן שעמד כאן, פיאט דוקאטו, שהסבתי למגורים ובו התגוררתי הרבה שנים טובות. ברצוני לחזור ולבנות קרוואן דומה אך מהנדס הרכב בישר לי שחוקי הרישוי השתנו וכי לא ניתן יותר להסב רכב מסחרי בבניה עצמית ורק חברה יעודית ומוסמכת רשאית לעשות זאת כתנאי לרישוי "משא אחוד למגורים". מי מכם שבנה או בונה את קרוונו יודע להעריך את הסיפוק והכייף בבניה עצמית, שלא נדבר על החיסכון הכספי וגמישות התיכנון...
בתקווה שהפורום הנפלא הזה עדיין פעיל ויש מישהו שיודע: האם זה נכון? ואם כן, האם יש דרך לעקוף את החוק המטומטם הזה?
תודה
ליפידים הם קבוצה של מולקולות שומניות הנמצאות בגוף.
הם חיוניים לתפקוד תקין של הגוף אבל כאשר הרמות שלהם גבוהות מדי זה מזיק.
סוגי הליפידים העיקריים: כולסטרול וטריגליצרידים.
כולסטרול הוא ליפיד הקשור לסיכון למחלות לב וכלי דם.
טריגליצרידים הם שומנים נוספים הקשורים לעודף משקל.
רמות ליפידים גבוהות מדי עלולות לגרום להיפרכולסטרולמיה ולהשמנת יתר.
סיכום:
ליפידים הם מולקולות שומן חיוניות לגוף אך רמות גבוהות שלהם מסוכנות ודורשות טיפול.
אני זקוק לעזרה, האם מישהו יודע מה מאיזה שנה ניתן להביא קראוון נגרר חדש, הסיבה שאני שואל היא שרכשתי אני וגיסי 2 קראוונים חדשים שנת 2020, מועד יצור 6/2019 ובמשרד התחבורה טוענים שלא ניתן לקבל רישיון יבוא אישי מכיוון שחלפו 12 חודשים,
א. לא ראיתי שום דבר בחוק המדבר על קראוונים ועל תקופת היצור שלהם, מדובר רק על רכבים.
ב. אין כל חומר המדריך ומגדיר בצורה פשוטה את העניין של מועד היצור בפרט לקראוניים.
אשמח לעזרה בתחום, האם מישהו יצא לא לייבא קראוון שחלפה שנה ממועד הייצור שלו אבל הוא נחשב לקראוון חדש.
אני מחפש חניון קמפינג באזור הגליל העליון ומצאתי באתר של רשות הטבע והגנים רק שניים באזור - חוממה ועיקול מירון - יש עוד חוץ מהם? אולי לא של רשות הטבע? ואחד מהם אולי בכל זאת מומלץ למרות שהם לא נשמעים משהו? אני בעצם צריך תנאים הכי בסיסיים כי אנחנו שלושה מבוגרים בלי ילדים ואנחנו לא רוצים יותר מדי מתקנים ו"נוחות" מה שנקרא. השאלה היא אם עדיף למצוא מקום בשטח שיהיה יותר יפה ואינטימי? אני יודע שזה אסור בהרבה מקומות, אבל באמת מקבלים על זה קנס או משהו כזה? יש אולי המלצות על מקומות סודיים ומוצלחים? ועוד דבר קטן, אנחנו יודעים שיש כמה חברות של קיאקים בצפון - השאלה שלנו היא אם יש הבדלים ברמת האתגריות של המסלולים שלהם? לאלה שבקישור הזה https://www.kayaks.co.il/article100/ יש מסלול אתגרי לפי מה שקראתי, אבל יכול להיות שיש מסלול יותר אתגרי של חברה אחרת? כי אנחנו רוצים הכי סוער שיש. תודה
אני די חדש בתחום ובפורום. בניתי אוטו קרוואן לבד . מבוסס חשמל 220 והזנת מים חיצונית. יש גנרטור. יש לי מיכל מים גמיש 120 ליטר מעל תא הנהג. הכיור והמקלחת מספקים מים חמים דרך 2 יחידות "אטמור". כאשר חיבור המים חיצוני העסק עובד 100 אחוז. כאשר אני מבקש כגיבוי להסתמך על מי המיכל , הגרביטציה אינה מספיקה כמובן לייצר לחץ מים להפעלת האטמורים. אני מניח שקיימת משאבה קטנת מימדים שתפעל על 220 וולט שיודעת לייצר לחץ ולפעול עם הפעלת ברזי האטמורים. מקווה שהובנתי. אשמח לעצה, סוג משאבה, איפה רוכשים ומה תכונותיה. המון תודה